Placeholder image
Placeholder image
تمام مراحل تهیه کشمش طلایی کاشمر بر این گونه میباشد که از گاز گوگرد برای دودی کردن کشمش استفاده می‌نمایند. به این ترتیب که پودر گوگرد را داخل سینی کوچکی ریخته و آن را آتش می‌زنند. برای همگن شدن پخش گوگرد دریچه‌هایی در بارگاه تعبیه شده که با باز و بسته نمودن تدریجی آن جریان هوا در داخل بارگاه برقرار می‌شود
برای تهیه کشمش سبز قلمی کاشمر از انگور پیکامی رسیده استفاده میکنند . کشمش سبز قلمی همچون کشمش آفتابی در محلول تیز آب فرو می‌برند و تنها تفاوت آن با کشمش آفتابی این است که به جای پهن کردن در آفتاب آن را در سایه و روی بند خشک می‌کنند.
Placeholder image
Placeholder image
برای تهیه کشمش افتابی از رقم پیکانی و رسمی استفاده می‌گردد و برای این منظور انگور را پس از برداشت از محلول تیز آب فرو برده و سپس آنرا در محلی تمیز و در معرض تابش نور مستقیم نور خورشید پهن می‌کنند.
برای تهیه کشمش مویزر بیشتر از رقم رزقی استفاده می‌شود. برای این منظور انگور را پس از برداشت در محلی تمیز و عاری از هرگونه آلودگی پهن کرده و پس از خشک شدن انرا جمع‌آوری کرده و در سبدهای بزرگ نگهداری می‌نمایند.
Placeholder image
شهرستان کاشمر با داشتن 4 هزارهکتار تاکستان در جهت تولید انگور مرغوب و کشمش بی نظیرش، شربت خانه خراسان رضوی نام گرفته است. کشمش کاشمر به لحاظ کیفیت، شیرینی، زود رسی و عاری بودن از آلودگی‌های خاکی و تماس نداشتن خوشه با خاک منحصربه‌فرد است به طوری که انگور شهرستان کاشمر به خاطر عدم استفاده از سموم شیمیایی در مراحل کاشت و برداشت، فاقد هرگونه بقایای سمومی است. ۲۵ درصد انگور شهرستان کاشمر به مصرف تازه خوری می‌رسد و ۷۵ درصد دیگر به کشمش تبدیل می‌شود. کشـمش تولیدی کاشمر که به دو صورت سبز و طلایی فرآوری می‌شود با عنوان کشمش سبز قلمی کاشمر شهره آفاق است که مورد تقاضای کشورهای بسیاری قرار گرفته است. کشمش کاشمر با بسته بندی‌های ۳ کیلویی تحت عنوان کشمش سبز قلمی کاشمر در سطح کشور شناخته شده و از شهــرت جهــانی نیز برخوردار است. کیـفیت بالا، رنگ و طـعم، وضعیت کشمش کاشمررا در سطح بالایی قـرار داده است به طـوری که این محـصـول جـایگاه واقـعی خـودش را در سـطـح مـلی و صــادرات پیدا کرده است.
کشمش انگور خشک شده است. کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین‌های گروه میباشد. (کشمش کاشمر)
از طرفی کشمش دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند. کشمش میوهٔ رسیده و خشک انگور است که با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به نام‌های مختلفی در بازار به فروش می‌رسد (مانند کشمش سبز قلمی ، کشمش دودی ، کشمش طلایی و ... ) و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می‌شود .
فیبر موجود در کشمش از سرطان کولون و از رشد غیر معمول سلول‌ها جلوگیری می‌کند و موجب کنترل قند خون در بدن می‌شود و برای درمان بی نظمی معده و یبوست مفید میباشد.
مصرف کشمش سستی و رخوت را از بدن دور می‌کند و موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می‌شود، بدن را تقویت می‌کند، دهان را خوشبو می‌کند و منابعی از فیبر، آنتی اکسیدان و انرژی در بدن است متخصصان تغذیه معتقدند خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون می‌دارد همچنین فیبر زیاد در کشمش به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد روده‌ها کمک می‌کند .
در کنار آن پتاسیم را می‌توان نام برد که موجب کاهش فشارخون و جلوگیری از دفع مایعات بدن می‌شود و به میزان کافی در کشمش وجود دارد مصرف کشمش به دلیل داشتن کلسیم فراوان برای سلامت استخوان‌ها مفید است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند همچنین سلنیوم در کشمش برای پوست عالی است. (کشمش کاشمر)
کشمش در ایران و مصر در ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد، تولید شده بود. کشمش در روم به عنوان جایزه برای افرادی که محل‌های عبادت را تزیین می‌کردند و برای برندگان مسابقات ورزشی استفاده می‌شد. (کشمش کاشمر)
کشاورزان در سراسر ایران از گونه‌های مختلف انگور و با روشهای گوناگون انواع زیادی کشمش تولید می‌کنند که در آشپزی، آجیل کاربرد دارد.(کشمش کاشمر)
منبع

محصولات